Fate/stay night

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συλλογή τόμων του Fate/stay night

Το Fate/stay night ξεκίνησε ως ιαπωνικό οπτικό μυθιστόρημα (visual novel) που δημιουργήθηκε από το Type Moon το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου του 2004 και κυκλοφόρησε αρχικά ως βιντεοπαιχνίδι για ενήλικες. Η ιστορία εστιάζεται στον Σίρο Έμιγια,έναν μάγο ο οποίος λαμβάνει μέρος στον αγώνα του Ιερού Δισκοπότηρου με την βοήθεια ενός πνεύματος που ονομάζεται υπηρέτης. Το Fate/stay night χωρίζεται σε 3 διαφορετικές ιστορίες ανάλογα με ποια ηρωίδα θα έρθει κοντά ο Shirou.

Fate Zero[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Fate Zero είναι μια σειρά πρίκουελ. Τα γεγονότα διαδραματίζονται κατά τον 4ο Ιερό πόλεμο για το Ιερό Δισκοπότηρο. Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν .Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2011. Η 2η σεζόν έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2012. Τη δημιουργία της σειράς ανέλαβε το στούντιο Ufotable. Ο καθένας θα προσπαθήσει να διεκδηκήσει το Ιερό Δισκοπότηρο για τους δικούς του σκοπούς. Στον πόλεμο λαμβάνουν μέρος ο Tokiomi Tosaka, ο επικεφαλής της οικογένειας Tosaka, ο Kirei Kotomine ένας ιερέας, ο Kariya Matou, ο Kayneth El-Melloi Arhibald, ο Waver Velvet και ο Kiritsugu Emiya.

Fate/stay night Unlimited Blade Works[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Fate/stay night Unlimited Blade Works ακολούθησε μετά το Fate Zero. Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν. Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2014. Η 2η σεζόν έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2015. Τη δημιουργία της σειράς ανέλαβε το στούντιο Ufotable.Σε αυτή την εκδοχή της ιστορίας η Rin Tosaka λαμβάνει μέρος στον πόλεμο ελπίζοντας να κερδίσει το Ιερό Δισκοπότηρο. Ο συμμαθητής της Shirou Emiya άθελα του λαμβάνει μέρος στον πόλεμο με την υπηρέτη Saber. Καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες η Rin προτείνει στον Shirou να συμμαχήσουν προσωρινά. Η σειρά βασίζεται στο κομμάτι της ιστορίας από την πλευρά της Rin Tosaka.

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Fate/stay night στο Wikimedia Commons